The Homestead wedding expo which is is held annually at the Homestead Events and Conference Centre in Bulawayo’s City Centre has become an important event on the Bulawayo social calender.

We managed to speak to Desiree Malaba, the expos organiser, to find out more about the event.

Q1. How did you join the wedding industry?

Answer:

I decided to join the industry after i developed a passion for events management especially seeing the joy of a couple after a perfect wedding.

Q2. Why did you start planning the wedding expo?

Answer:

After realising that so many people live busy lives and unable to adequately plan for their weddings. An expo would mean they can come through and be able to meet the best service providers and receive sound advice on planning a wedding.

Q3. How long have you been planning wedding expos?

Answer:

2years

Q4. What is the outlook of the wedding expo?

Answer:

This year’s wedding expo is bigger and better, over 30 service providers are exhibiting (all under one roof), from venues (Homestead, Rainbow Hotel, Madlala Lodge, Holiday Inn etc), Deco, Catering, PA system , cake masters, designers, dance groups (Iyasa Harsh touch etc), Singers (Band Fusion etc), Stand up commedians, car hire and many more. Come and have a one on one chat with Bulawayo’s Finest service providers and be inspired. Be sure not to miss out!!! Wedding planning made easier We have a full bar (cocktails will be served) 🍹🍻 and catering 🍖🍟🌯

Q5. Please tell us more about the wedding expo

Answer:

Date of the wedding expo: 10 February 2018

Duration of the expo: 1 day from 08:00-20:00

Cost of attending the expo for both the wedding vendors and exhibitors: $30

Visitors (brides and grooms): $1

Q6. What is the theme of the wedding expo?

Answer:

Creating New memories in a new era. We chose this theme is because a wedding is a journey into a new chapter of two people’s lives.

Q7. What is the process of press accreditation?

Answer:

The press is welcome to our expo, we can only accommodate a maximun of two reporters per company and since we will be providing them with lunch, we would prefer to have their names submitted beforehand for easy identification.

Q8. Why should wedding vendors attend the wedding expo?

Answer:

Wedding vendors should attend so as to broaden their clientele base and be able to network with fellow service providers

Q9. What benefit would it be to brides and grooms to attend the wedding expo?

Answer:

Brides and grooms can meet Bulawayo’s best service providers and get sound advice as they prepare for their big day in the process be inspired to have an amazing wedding

Q10. What can participants expect from the wedding expo this year?

Answer:

People attending the expo should expect amazing wedding discounts from service providers and lots of lucky dip prizes to be won

Q11. What Kind of questions should brides and grooms ask wedding vendors?

Answer:

Brides and grooms should be very open and ask as many questions as possible. They should ask questions about:

  • How best can they have their set up
  • Which is the best month to host a wedding
  • Ideal details to include at their wedding

Q12. What advice would you give to brides and grooms who are will be attending the wedding expo?

Answer:

Make sure you sacrifice a couple of hours to attend the expo and be prepared to be enticed by the amazing products and servives our wedding vendors will be having on offer.

Leave a Reply